Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
barton1 Ciemnoblekitna Ciemnoblekitna KamilBWH Weedi Martin111 Jolka57 Mirek X (3978 niezalogowanych)
47 Postów

(norge51)
Nowicjusz
Poniosło Cię z tą nazwą firmy , w każdej mógłby się zdarzyć taki incydent i z każdej mogliby zwolnić , emocje wzieły górę i wujek oddał i słusznie skoro się należało szkoda tylko że taką cene zapłacił za to. Trzymam kciuki za wujka oby mu się w NO wiodło
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Maciek Głowacki
(Godsorus)
Wiking
Więc tak:
Byliśmy w Banku ale niestety z kartą nie byli w stanie pomóc bo była zakładana gdzie indziej w nordnorge a w Oslo jest inny oddział i można rzec że inna baza danych. Kazała jeszcze raz zadzwonić na infolinie i dosłownie "żądać" informacji dlaczego i przez kogo takowa karta została zablokowana. Po paru minutowej rozmowie konsultantka powiedziała że niestety takowa osoba ma znowu spotkanie i nie może odebrać tel więc sama do niej zatelefonuje i oddzwoni do mnie z wszystkimi potrzebnymi informacjami. Tokena niestety również niebyli w stanie dać nowego z powodu który napisałem wyżej,
Po wycieczce do NAV'u dowiedziałem się iż może dostać bezrobotne co niestety wiąże się z dostarczeniem dokumentów których niema a jego były szef nie odpowiada na maile, będę go męczyć telefonami i mailami puki ich niedostanie bo to był jego obowiązek takowe wystawić (po sporej części to wina wujka ze od razu się o nie nie ubiegał ale co mogę rzec.... ahhh.....).
Dobra informacja jest to akurat iż jutro o 10 jest organizowane spotkanie EU/EEA citizens w sprawach jak i gdzie znaleść prace, noclegów i zakwaterowania oraz pomocy w tych sprawach "jak jesteś nowy w Oslo i szukasz informacji odnośnie życia i pracy w Norwegi" i z tego co się pytałem to będą tam także polscy koordynatorzy co ułatwi dużo sprawę. Po za tym niema problemu by się zarejestrować jako poszukujący pracy, jak nie wypali z tym bezrobotnym to ja i on zarejestrujemy się na takowe i będziemy czekać co nie zmienia faktu że wiercić dziurę w brzuchu będę.
Jak babeczka z banku oddzwoni to dam znać bo aż sam jestem ciekawy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów

(norge51)
Nowicjusz
Ja jestem fanką wujka i myśle sobie weżcie wy kogoś kumatego znającego norweski ( osoba z jajem) żeby się nie dała zbyć i wam pomogła, zagmatwana ta historia i zarazem błacha , pracodawca łaski nie robi musi dać papiery
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Maciek Głowacki
(Godsorus)
Wiking
Dzięki za ciepłe słowa bo znaczą dla mnie dużo. Mam nadzieje że jutro na tym spotkaniu wiele niewyjaśnionych się wyjaśni i może coś ruszy do przodu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok